Jeugdzeilen vanaf 11 mei van start!

Geplaatst op 01-05-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Jacqueline

Nu de jeugd weer mag sporten, kunnen de zeillessen vanaf 11 mei ook weer van start. Wel in aangepaste vorm en met de nodige voorzorgsmaatregelen. Het was een hele puzzel, omdat we met kleinere groepen gaan werken en sommige instructeurs voorlopig afzien van instructie, bijvoorbeeld omdat ze bij een kwetsbare groep horen. Maar we zijn erg blij te melden dat we komende tijd op verantwoorde wijze met de jeugd het water op kunnen. Hieronder lees je per groep hoe dat eruit ziet. Ons programma is goed bevonden door het Watersportverbond en de gemeente Renkum.

Voor alle groepen geldt dat de instructeurs 1,5 meter afstand moeten houden van elkaar en de kinderen. In noodgevallen zullen zij uiteraard wel ingrijpen. Voor de jeugd boven de 12 geldt dat zij onderling ook 1,5 meter afstand moeten houden. Vandaar de kleinere groepen. Om ingrijpen zo veel mogelijk te voorkomen, adviseert het Watersportverbond jeugd alleen te laten zeilen in boten die ze goed zelfstandig kunnen beheersen. Daarnaast wordt gedeeld materiaal na gebruik gedesinfecteerd.

CWO 1

Kinderen die nog nooit hebben gezeild, hebben veel hulp van de instructeurs nodig. Daarom organiseren we voor de beginners geen reguliere cursus, maar een drietal vaarlessen in juni waarbij ze kunnen kennismaken met de boot, wind en water, zonder zelfstandig te zeilen. In verband met het beperktere aantal instructeurs, kunnen we dit maar voor één groep van 8 kinderen aanbieden. Op dit moment inventariseert jeugdzeilcoördinator Claire Groosman onder de aanmeldingen wat de animo is voor deze aangepaste introductiecursus. Deze groep vaart vanaf 22 juni op maandagavond van 18 tot 20 uur. Als de omstandigheden het toelaten, volgt in de zomervakantie (week 34) een vierdaagse CWO 1-cursus en worden de lessen in het najaar volgens het gebruikelijke CWO-programma hervat.

CWO 2 en 3

Kinderen die hun CWO 1 of 2 al gehaald hebben, kunnen onder toezicht zelfstandig zeilen. In week 20 (de week die start op 11 mei) gaan twee gecombineerde groepen van start met maximaal 8 kinderen per groep. De kinderen zeilen op donderdag- of vrijdagavond van 18 tot 20 uur.

Rivierzeilen

Om het onderling contact te vermijden zijn de groepen verkleind. Daarnaast kunnen alleen gezinsleden gebruik maken van de tweemanszwaardboten. Nieuwe kinderen starten in de Laser Pico, een boot die ze gemakkelijker zelf kunnen beheersen dan de gewone Laser. Om de groepen klein te houden, zijn er dit jaar drie in plaats van twee groepen. De kinderen zeilen op woensdag-, donderdag- of vrijdagavond van 18:30 tot 19:30 uur vanaf de camping.


Watersportvereniging Peter Hensen

 
Polderweg 1
  6862 VX   Oosterbeek   
  Nederland
 
0610402108
 
siraterces.[antispam].@peterhensen.nl
https://www.peterhensen.nl
 

Locaties

Rivierzeilen, Volwassenzeilen
Camping Oosterbeeks' Rijnoever
Polderweg 1
Oosterbeek

Zeillessen Optimisten
Grindgat
Rosandepolder t.o. ark 24
Oosterbeek