De vereniging

Watersportvereniging Peter Hensen is opgericht op 1 februari 1979. In eerste instantie speciaal voor riviervaarders. Later zijn daar de optimistzeilers die op het Grindgat (Gat van Moorlag) varen bij gekomen.  

Met een groep van ongeveer 150 watersporters, bestaande uit motorbootvaarders, waterskiërs, optimistzeilers, rivierzeilers en senior zeilers, zorgen wij voor het bruisend watersporthart van Oosterbeek.

De Camping & Jachthaven Oosterbeeks' Rijnoever (zie website) biedt ons de gelegenheid om van het mooiste plekje langs de Neder-Rijn te genieten. 

Onze vereniging draait volledig op vrijwilligers die jaarlijks een variëteit aan activiteiten voor onze leden organiseren. Voorbeelden: zeilwedstrijden, vaartochten, clubweekend, zeilcursussen.

Het gros van onze leden zijn zeilers. Zij zeilen in allerlei soorten zeilboten zoals zamschouw, kajuitjacht, efsix, finnjol en lasers. De een vindy het heerlijk om een relaxed zeiltochtje te maken en de ander zoekt juist naar wedstrijdspanning. Kortom, iedereen is bij ons van harte welkom.

Wij zijn aangesloten bij het Watersportverbond en de Nederlands Waterski Bond en staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Arnhem.