Zeilcursus Optimisten (CWO)

Locatie van de zeillessen 

De zeillessen worden gegeven in hetGrindgat (Gat van Moorlag) naast de Rosandepolder in Oosterbeek. Tegenover woonboot nummer 24 staat op de dijk een caravan. Dit is ons instructielokaal. Hier verzamelen we voordat de lessen beginnen. In de caravan is een ruimte waar je je kunt omkleden. In de caravan is geen water, toilet en elektriciteit beschikbaar.  

De zeillessen  

In het instructielokaal in de caravan wordt de zeilles gestart met theorie over zeilen. Ook wordt uitgelegd wat jullie die les gaan doen en waar je op moet letten. Dan moeten alle zeilspullen uit het materialenhok naar het kleine vlot gebracht worden. Met het kleine vlot varen we dan naar het grote vlot dat midden in het Grindgat ligt. Op het grote vlot liggen alle oppies. Op dit grote vlot wordt aangemeerd en dan kunnen jullie de oppies gaan optuigen. En dan kan er gezeild worden!  

Aan het eind van de les moeten de bootjes natuurlijk weer afgetuigd worden, daarna varen we met het kleine vlot weer terug naar de caravan. Nadat alle spullen weer netjes in het materialenhok zijn opgeruimd zaler nog even een korte gezamenlijke afsluiting zijn. En dan zit de les er weer op. 

Voor de theorie wordt tijdens de cursus gebruik gemaakt van het boek "Optimist zeilen". Dit boek is geschreven door Karel Heijnen e.a., ISBN nummer is 9064105790, uitgave 2013. Het boek kost ongeveer 18 euro. 

De zeillessen worden gegeven door ervaren en gecertificeerde instructeurs. Tijdens de lessen zullen er altijd twee motorbootjes als begeleiding meevaren.