Lesrooster Optimisten

 

Het zeilseizoen begint net voor de meivakantie en loopt door tot eind september.
In de schoolvakanties is er geen zeilles.

Locatie: bij de lescaravan bij het Grindgat.
Voor nieuwe zeilers is het fijn als de ouders daar ook bij zijn. We geven ook informatie over de vereniging, de organisatie van de zeilcursus, enz. 

Lesrooster in 2023:

CWO-I maandag 18.00 - 20.00 uur
CWO-I vrijdag 16.00 - 18.00 uur
CWO-II/III donderdag 18.00 - 20.00 uur
CWO-II/III vrijdag 18.30 - 20.30 uur voor de zomervakantie
18.00 - 20.00 uur na de zomervakantie

Het is fijn als je ongeveer een kwartier voordat de les begint al aanwezig kunt zijn. Eerst moeten de boten opgetuigd worden, hoe eerder dat klaar is, hoe langer er gezeild kan worden! Na afloop moet ook weer alles opgeruimd worden. Je bent ongeveer een kwartier na de les helemaal klaar.   

Afmelden voor een les

Als je een keer niet naar de zeilles kunt komen, dan graag even een berichtje naar de instructeurs van je groep. Anders gaat de hele groep voor niets op je wachten. 

Een les inhalen

Of het mogelijk is om een les in te halen hangt af van de beschikbaarheid van bootjes in andere lessen. Neem daarvoor even contact op met de coördinator, die kan dan nagaan waar eventueel plek is om een les in te halen. 

Als het een keer heel slecht weer is 

In principe gaan alle lessen gewoon door. Als het een keer erg slecht weer is met veel wind, regen en onweer kan de les worden ingekort. Dan wordt bijvoorbeeld alleen theorie behandeld. .Dit wordt altijd pas ter plekke besloten. Daarom het verzoek aan de ouders om voordat ze vertrekken nadat ze de zeiler hebben afgezet, even te informeren naar mogelijke bijzonderheden. De les kan bijvoorbeeld  ingekort worden zodat de kinderen eerder opgehaald moeten worden.