Rivierzeiler Nienke gaat op zeilreis!

Geplaatst op 14-11-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Nienke

 

Onder onze jeugdzeilers bevindt zich een aantal zeer enthousiaste zeilers, die graag het ruimere sop kiezen. Een van hen is Nienke Westra. Zij wil in februari met Masterskip 5 weken zeilen in het Caribisch gebied. In dit nieuwsbericht deelt ze haar plannen en kom je erachter hoe je haar kan helpen deze droom te realiseren.

Ik zal me even voorstellen: ik ben Nienke Westra, 16 jaartjes jong en een enthousiast zeilend lid van WSV Peter Hensen. Al sinds mijn eerste levensjaar ben ik meegenomen op de zeilboot. Met hier en daar wat kleine angsten, is zeilen uiteindelijk mijn grote passie geworden! Tijdens het zeilseizoen zeil ik wekelijks met de rivierzeilers op de donderdagavond om mijn techniek te verbeteren en voor de gezelligheid.

Het gaat nu zelfs zo ver dat ik naar school wil tijdens een zeilreis! 

Ik wil in februari 2021 mee met Masterskip:

  • Naar school tijdens een zeilreis van 5 weken in het Caribisch gebied.
  • Leren zeilen en navigeren op een tallship.
  • Leren functioneren binnen het team aan boord.

 Masterskip organiseert 5 verschillende reizen voor leerlingen uit 4/5 VWO en 4 HAVO. Deze reizen worden gemaakt op topzeil schoener de Wylde Swan. De Wylde Swan is een zeilschip van zo'n 60 meter lang. Ik houd natuurlijk van zeilen dus dit lijkt mij te gek! Tijdens de reis houd je ook nog eens je schoolwerk bij door middel van zelfstudie. Daarbij ga ik mijn bètavakken in de praktijk toe passen, maak ik kennis met het Caribisch gebied en leer ik zeilen op een tallship! Ook staat bij deze reis zelfontwikkeling centraal, denk aan zelfvertrouwen en zelfkennis. Op deze reis leer ik dus heel veel en dit is zeker geen vakantie.

Maar een reis bij Masterskip kost wel flink wat geld. In mijn geval 6.450,- euro. Om dit bedrag bij elkaar te harken heb ik UW hulp nodig. Met alleen oppassen en een krantenwijk lopen, kom ik er namelijk niet.  

Dus wilt u mij helpen mijn droom waar te maken? Neem dan een kijkje op mijn site: https://7wekenopzee.jouwweb.nl/ 

Hier vind u nog meer informatie en acties die ik houd om het geldbedrag bij elkaar te krijgen. Abonneer bijvoorbeeld op mijn maandelijkse nieuwsbrief. Dit kan door een eenmalige donatie van minimaal €10,-. (https://7wekenopzee.jouwweb.nl/acties/nieuwsbrief ) Deze nieuwsbrief komt voor mijn reis minimaal 1 keer in de maand uit en ook tijdens mijn reis blijf ik hem schrijven. Zo blijft u dus constant op de hoogte van mijn avontuur! 

Daarnaast kunt u de hoogtepunten van mijn avontuur volgen op facebook en Instagram.

https://www.facebook.com/nienke.westra.180 

https://www.instagram.com/7wekenopzee/ 

 

Helpt u mij op de Wylde Swan in februari 2021?

Alvast bedankt!

Nienke Westra

 


Watersportvereniging Peter Hensen

 
Polderweg 1
  6862 VX   Oosterbeek   
  Nederland
 
0610402108
 
siraterces.[antispam].@peterhensen.nl
https://www.peterhensen.nl
 

Locaties

Rivierzeilen, Volwassenzeilen
Camping Oosterbeeks' Rijnoever
Polderweg 1
Oosterbeek

Zeillessen Optimisten
Grindgat
Rosandepolder t.o. ark 24
Oosterbeek